Procedura de recuperare / reinoire in SEAP – Autoritati Contractante

Procedura de recuperare a Certificatului Digital de inregistrare in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) a Autoritatilor Contractantecuprinde urmatoarele etape obligatorii:

A) completarea on-line a formularului de recuperare a certificatului digital disponibil in SEAP la adresa www.e-licitatie.ro /sectiunea Inregistare/Recuperare Certificat Digital (se va alege un nou cont utilizator) .

 *IMPORTANT  – datele de la aceasta inregistrare online vor fi utilizate la descarcarea certificatului digital (contul utilizator si parola alese de dumneavoastra si codul PIN afisat in pagina de sistem la salvarea inregistrarii online). Aceste date vor fi utilizate la descarcarea certificatului digital pe toata perioada de valabilitate a acestuia (2 ani), nu se transmit prin e-mail si nu pot fi recuperate. Va rugam sa acordati o atentie deosebita in ceea ce priveste tipul caracterelor utilizate la alegerea parolei si in ceea ce priveste retinerea informatiilor corecte, mentionate mai sus.

B) transmiterea unei cereri de recuperare certificat digital adresata operatorului SEAP formular disponibil aici… semnata de reprezentantul legal al autoritatii contractante sau de persoana imputernicita expres sa reprezinte autoritatea contractanta in relatiile cu tertii, situatie in care va fi transmisa o copie certificata dupa actul de imputernicire. Actul de imputernicire trebuie sa mentioneze expres ca persoana delegata este imputernicita sa reprezinte autoritatea contractanta in relatiile cu tertii (mandant general) sau este imputernicita sa reprezinte autoritatea contractanta in relatiile cu ASSI cu privire la recuperarea certificatului digital (mandat special), caz in care este posibila completarea si transmiterea formularului de imputernicire disponibilaici…

Cererea de recuperare a certificatului digital completata conform formularului disponibil in SEAP si actul de imputernicire (dupa caz) pot fi transmise prin posta cu confirmare de primire sau pot fi depuse direct la Registratura sediului central al ASSI. Adresa este strada Italiana, nr. 22, sector 2, Bucuresti, cod 020976.

Inainte de trimiterea documentelor va rugam sa va asigurati ca detineti contul utilizator, parola si codul PIN aferente inregistrarii pentru care solicitati recuperarea certificatului digital. In cazul in care nu aveti certitudinea ca ati retinut aceste informatii corect reluati de la punctul A si trimiteti documentele pentru noul cont creat.

In urma verificarii informatiilor cuprinse in evidentele SEAP si a celor din documentele transmise in vederea recuperarii certificatului digital, operatorul SEAP va transmite prin intermediul postei electronice un mesaj de validare a datelor din documentele prezentate sau o notificare de remediere a neconcordantelor sesizate in legatura cu datele din documentele prezentate.

 C) transmiterea de catre operatorul SEAP prin mijloace electronice a certificatului digital de inregistrare si a instructiunilor de utilizare a acestuia in termen de cel mult doua zile lucratoare de la data primirii cererii de recuperare a certificatului digital in conditiile completarii corecte si complete a documentelor solicitate si a formularului de inregistrare online.

Dupa emiterea acestuia autoritatea contractanta va primi un nou mesaj de acces certificat, cuprinzand informatii cu privire la numarul serial al certificatului digital si link-ul de unde poate fi descarcat (https://ac.e-guvernare.ro.)

In momentul accesarii link-ului, in browser va fi vizibila o fereastra in care trebuie introdus username-ul (cont utilizator), parola contului de administrare (parola de acces) a entitatii dumneavoastra (contul de administrare a fost definit la inregistrarea in sistem in vederea recuperarii certificatului digital), pinul de acces pentru descarcarea certificatului digital si codul de verificare.

Dupa ce ati completat informatiile cerute apasati butonul „Intra” si veti fi directionat catre pagina „Descarcare certificate” unde va fi afisata siparola de instalare a certificatului. Apasati butonul Salvare certificate (pictograma in forma de discheta) pentru a salva certificatul pe hard disk-ul dumneavoastra. Atentie! Daca apasati butonul confirma descarcarea (pictograma in forma de X) certificatul nu va mai fi disponibil ulterior pentru download. Tot in aceasta pagina gasiti link-uri pentru a descarca procedura de instalare a certificatului digital in browser-ul dumneavoastra (in format PDF si DOC).

Nota: Prin aceasta procedura vechiul certificat va fi revocat si se va emite unul nou valabil 2 ani. Dupa instalarea noului certificat digital, la accesul in sistem pe www.e-licitatie.ro se va putea face cu oricare din conturile de utilizator create de utilizatorul master pe perioada de valabilitate a vechiului certificat.

Prin completarea formularului de recuperare a certificatului digital de inregistrare in SEAP, autoritatea contractanta isi asuma angajamentul de confidentialitate si de protectie a informatiilor existente in cadrul SEAP, inclusiv informatiile care asigura accesul in acest sistem informatic, asumat cu ocazia semnarii cererii de inregistrare in SEAP

Posted in Autoritati Contractante, c13 autoritati contractante

De ce rolicitatii?

  1. Anunturile sunt culese din multiple surse (nu doar monitorul oficial, si seap)
  2. Notificare pe email - prin acest sistem unic, vi se reduce timpul de cautare la 0 (zero), toate anunturile din domeniul d-voastra de interes se vor transmite automat pe email
  3. Acces imediat la textul integral al anuntului
  4. Formulare - acest modul va completeaza automat pe baza profilului si a licitatiei toate formularele care trebuiesc depuse in dosarul unei licitatii
Nu trebuie sa ne credeti pe cuvant, creeati un cont de evaluare si testati aplicatia! Click aici pentru a creea un user nou